Maak een keuze uit de zadels van Schutte

Persoonlijk afgestemd op jouw wensen

Voor elk ras, iedere ruiter of rijdiscipline kan Schutte Zadels vanuit de uitgebreide collectie een zadel maken. Voor de hoge schoft, brede of korte rug zijn naast 5 modellen dressuurzadels ook een aantal springzadels en het Barokke zadel verkrijgbaar. De modellen zijn in de loop van de jaren steeds verder doorontwikkeld.

Uniek aan de zadels van Schutte zijn de drie verschillende typen onderkussens, een mono of dubbel blad, in verschillende leersoorten en in diverse kleuren.

De combinatiemogelijkheden zijn daardoor eindeloos.

Maak jouw zadel compleet met de volgende opties

TreeClix in je zadel

maakt je Schutte zadel in breedte aanpasbaar

Treeclix is hét systeem die het mogelijk maakt een houten boom te verstellen in de juiste boomwijdte voor jouw paard!

Er bestaan 7 varianten van 5mm tot 35mm. Ideaal voor bijvoorbeeld een jong paard dat nog in de groei is. Of paarden met een hoge schoft, en andere wisselingen in postuur en conditie. Prijs € 275,–

TreeClix wigjes voor dressuurzadel
Play Video

Bekijk hier een video met meer informatie over Treeclix.

Een zadelkussen

geeft de ultieme balans

De goede kwaliteit van de boom, het mooie leer en de strakke afwerking is kenmerkend voor het Schutte zadel. De wolgevulde kussens zijn comfortabel en makkelijk navulbaar om het zadel in balans te kunnen leggen voor het paard en de ruiter.

Keuzes:

  • Standaard kussen
  • Frans kussen
  • Balans kussen
Schutte balanskussen dressuurpaard
Play Video

Bekijk hier een video met meer informatie over zadelkussens.

Kleuren en details

maken je Schutte zadel persoonlijk

Schutte zadels worden voor jou en door jou persoonlijk samengesteld. Hierdoor krijg je een zadel dat precies is toegesneden op jou en jouw paard. Dit zorgt voor een persoonlijk afgestemde pasvorm en uiterlijk. Je kunt kiezen uit verschillende materialen en kleuren leer. Het zadel wordt dan precies zoals jij voor ogen hebt. Maak hier gelijk een pasafspraak.

Maatwerkzadels bruin detail

Accessoires

maken je Schutte zadel helemaal af

In onze webshop zijn er heel veel accessoires te koop. Denk bijvoorbeeld aan een hoofdstel of singel in de juiste kleur of kies voor een Naturel wool comfortpad. Dit is een onderlegger die geheel uit een wollen onderkant en basis bestaat. Met extra inlages in de voor of achter kun je ook nog je zadel uitbalanceren waar nodig.

zadel onderleggers zwart wool comfort pad