Verzenden en retourneren

Verzenden van uw aankoop

Als een artikel op voorraad is, wordt het bestelde artikel op werkdagen verstuurd na ontvangst van de betaling. Bij de producten uit ons eigen atelier kan de status op “voorraad” zijn maar met de vermelding dat het product speciaal voor u gemaakt wordt en wat de gemiddelde levertijd is.  Voor de singels is dat gemiddeld 10 dagen, hoofdstellen en longeerschoften 3-4 weken. Ook zijn een aantal artikelen op nalevering en een aantal wordt slechts uit voorraad verkocht.

Verzendkosten

De kosten van verzending zijn voor rekening van de klant en worden doorberekend. Voor de kosten voor verzenden en verpakken, ongeacht het aantal artikelen of gewicht, rekenen wij een vast tarief binnen Nederland van €5,75. De verzendkosten naar België zijn €12,75.

Verzending binnen en buiten Europa geschiedt op aanvraag.

Gratis afhalen

Je kunt de bestelde producten desgewenst afhalen in de werkplaats in Epe (Gld.). Je doet je bestelling en betaling gewoon via de webwinkel. Hierbij geef je bij verzendmethode ‘Afhalen’ aan. Er worden dan geen verzendkosten berekend.
Afhalen bij onze werkplaats kan op afspraak aan de Vemderweg 3, 8161 NM Epe.

Retourneren

We hopen natuurlijk dat alles naar wens is. Wanneer je een verkeerde bestelling, een onjuist artikel of een beschadigd artikel hebt ontvangen, neem dan direct contact op via info@schuttezadels.nl.

Wij zullen zorgen dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.

Je hebt 14 kalenderdagen de tijd om je artikel te retourneren. De wijze van retourneren staat ook op het retourformulier dat bij de bestelling gevoegd is. Hieronder staan de stappen op een rij:

 1. Vink op de pakbon aan welk(e) artikel(en) je wilt terugsturen.
 2. Geef aan wat de reden is voor het retourneren.
 3. Vermeld je bankrekeningnummer als je geld terugverwacht.
 4. Leg de pakbon en het retourformulier allebei op het artikel dat retour gaat.
 5. Verpak je retourzending zorgvuldig.
 6. Stuur ons een mail om je retourzending te melden. Je ontvangt dan van ons een retourlink om een retourlabel aan te maken waarmee je goedkoper je pakket naar ons kan terugsturen.
 7. Print het retourlabel uit en plak het goed vast op het pakket (of frankeer zelf en stuur naar:
  Schutte Zadels, Vemderweg 3, 8161 NM, Epe – Nederland)
 8. Lever het pakje in bij PostNL; laat het scannen en bewaar de ontvangstbevestiging.
 9. Na ontvangst van je retour ontvang je van ons een e-mail. Terugbetaling vindt plaats binnen 14 dagen na ontvangst, via de betaalmethode van je bestelling.

Ruilen

Wil je een artikel ruilen voor iets anders?  In de webshop kun je een nieuw artikel bestellen en de huidige zending retourneren.

Zodra de retourzending bij Schutte Zadels binnen is, maken we een creditnota en we maken het retourbedrag vervolgens binnen 14 dagen aan je over. Als je de volledige bestelling aan ons retourneert, betalen we ook de verzendkosten terug die bij de aankoop in rekening zijn gebracht.

Status van retourartikelen

Vanzelfsprekend verwachten we dat de teruggestuurde artikelen niet gebruikt, beschadigd of gewassen zijn. Geretourneerde artikelen worden alleen geaccepteerd wanneer ze onbeschadigd en ongebruikt zijn, Stuur ze, indien mogelijk, terug in de originele verpakking, voorzien van de originele kaartjes. Ongefrankeerde retourzendingen worden niet geaccepteerd.

Terugbetaling

Zodra de retourzending bij Schutte Zadels binnen is, maken we een creditnota; we maken het retourbedrag vervolgens binnen 14 dagen aan je over. Als je de volledige bestelling aan ons retourneert, betalen we ook de verzendkosten terug die bij de aankoop in rekening zijn gebracht.

Wij gebruiken voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. Als de consument heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft de ondernemer de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.

Het retour- en tevens werkplaatsadres van Schutte Zadels is Vemderweg 3, 8161 NM Epe. Met vragen of opmerkingen over retourzendingen is Schutte Zadels bereikbaar via info@schuttezadels.nl