Dressuur Zadels

Legend Frans kussen

dressuurzadel legend

De Legend is geschikt voor paarden die veel schoudervrijheid nodig hebben. In dit model liggen de takken van de voorboom meer naar achteren en van het lijf af waardoor er meer schoudervrijheid verkregen wordt. Deze paarden zijn vaak breed in de hals, hebben een bredere schouder- en schoftpartij. Het franse kussen is dan bij uitstek geschikt voor de kortere rug en volle lendenpartij. Niet alleen de barokke paarden, van Friezen tot de Spaanse rassen, maar ook de compacte warmbloedpaarden komen in aanmerking voor dit model.

Het afgebeelde model is van bruin rund en buffelleer gemaakt.

Legend balanskussen

De Legend is geschikt voor paarden die veel schoudervrijheid nodig hebben. In dit model liggen de takken van de voorboom meer naar achteren en van het lijf af waardoor er meer schoudervrijheid verkregen wordt. Deze paarden zijn vaak breed in de hals en een bredere schouder- en schoftpartij.  In combinatie met het balanskussen kan de legend heel goed gebalanceerd worden. Waar andere zadels achterover liggen op de paarden rug corrigeert dit model de balans en zorgt tevens voor stabiliteit en drukverdeling.

Het afgebeelde model heeft een enkelvoudig (close contact) blad. Zwart rund en buffelleer.

Legend standaard kussen

De Legend is geschikt voor paarden die veel schoudervrijheid nodig hebben. In dit model liggen de takken van de voorboom meer naar achteren en van het lijf af waardoor er meer schoudervrijheid verkregen wordt. Deze paarden zijn vaak breed in de hals, hebben een bredere schouder- en schoftpartij  en zijn korter in de rug en lendenen. De Legend met een standaard kussen ligt laag en aan de rug, is compact maar heeft het zwaartepunt mooi in het midden van het zadel. Het is een heerlijk zadel met een diepe zit.

Het afgebeelde model is uitgevoerd met een standaard dressuurblad en in zwart rundleer.

Sentrix Frans kussen

De Sentrix is een dressuurzadel bij uitstek. Met de diepe zit is dit een zeer comfortabel zadel. Het zadel heeft een smalle taille en geeft de ruiter goed contact met het paard. Door de keuze van 3 onderkussens is het geschikt voor alle type ruggen, kort, standaard, breed, etc. De Sentrix is ook uitvoerbaar als close contact zadel. (enkelvoudig blad), waardoor nog meer contact met de paardenflank word gecreëerd en hulpen fijner doorkomen. Het Franse kussen is een kort gestroomlijnd kussen dat ruimte geeft voor het lendengebied. Het zogenoemde bruggen van een zadel is bij een Frans kussen niet meer aan de orde.

Het afgebeelde model is uitgevoerd in een standaard dressuur blad en middeldiepe zit.  De Sentrix is ook uitvoerbaar met een hogere lepel.

Sentrix balanskussen

dressuurzadel sentrix

De Sentrix is een dressuurzadel bij uitstek. Met de diepe zit is dit een zeer comfortabel zadel. Het zadel heeft een smalle taille en geeft de ruiter goed contact met het paard. Door de keuze van 3 onderkussens is het geschikt voor alle type ruggen, kort, standaard, breed, etc. De Sentrix is ook uitvoerbaar als close contact zadel. (enkelvoudig blad), waardoor nog meer contact met de paardenflank word gecreëerd en hulpen fijner doorkomen. In de uitvoering met een balanskussen wordt het zadel over een wat groter oppervlak gedragen. Dit kan de nodige schoftvrijheid creëren en voor paarden, die wat rank gebouwd zijn of weinig rugbespiering hebben, een comfortabel zadel zijn.

Het afgebeelde model is van bruin rundleer, enkelvoudig blad, en met windsor oak zitting en details. Het gehele zadel is met witte stiksels uitgevoerd.

Sentrix standaard kussen

dressuurzadel upriser

De Sentrix is een dressuurzadel bij uitstek. Met de diepe zit is dit een zeer comfortabel zadel. Het zadel heeft een smalle taille en geeft de ruiter goed contact met het paard. Door de keuze van 3 onderkussens is het geschikt voor alle type ruggen, kort, standaard, breed, etc. De Sentrix is ook uitvoerbaar als close contact zadel. (enkelvoudig blad), waardoor nog meer contact met de paardenflank word gecreëerd en hulpen fijner doorkomen. Het standaard keilkussen is een basis uitvoering voor ruiters die diep willen zitten. De paardenrug is vrij makkelijke in de basis en behoeft dus weinig meer dan een mooi compact zadel dat de ruiter stabiel en comfortabel laat zitten.

Het afgebeelde model is van zwart rundleer en standaardblad uitvoering.

Bermonde dressuur

bermonde dressuur

De Bermonde is een basis dressuurzadel, heeft een middeldiepe zit en is geschikt voor paarden en pony’s die wat breder zijn en waarbij zadels wat sneller naar voren schuiven.
Dit model is uitgevoerd met een standaard kussen in het bruin met een witte weltlijn.

 

Basic Dressage

dressuurzadel basic dressage

De Basic Dressage is een comfortabel zadel met een basis opspanning in de zitting. Het zadel voelt smal aan, ook op de wat bredere paarden. Dit model is geschikt voor ronde, brede paarden alsmede voor de overbouwde paarden. Uitgevoerd met een keilkussen is het ook voor de rondgeribte paarden een goed zadel. Met een balanskussen is het ook geschikt voor de wat smallere paarden.

Caprice

dressuurzadel caprise

De Caprice is ontwikkeld voor paardenruggen waarop de meeste zadels sterk achterover liggen. De unieke opspanning in de zitting geeft de ruiter de mogelijkheid voorin het zadel te blijven zitten. Dit model wordt alleen uitgevoerd met balanskussen vanwege de extra steun in de rug en om de juiste balans te houden voor ruiter en paard.

Upriser standaard kussen

De Upriser heeft als uniek kenmerk dat het geschikt is voor paarden met lang doorlopende, hoge schoften. Het geeft ruimte in de hoogte maar er is ook plaats genoeg naast de schoft. Het zogenaamde knijpen van het zadel rondom de schoft wordt met dit model voorkomen. Uitvoerbaar met keil- en balanskussen.

Dit model is uitgevoerd met een standaard (keil) kussen en zwart rundleer.

Upriser balanskussen

dressuurzadel upriser

De Upriser heeft als uniek kenmerk dat het geschikt is voor paarden met lang doorlopende hoge schoften. Het geeft ruimte in de hoogte maar er is ook plaats genoeg naast de schoft. Het zogenaamde knijpen van het zadel rondom de schoft wordt met dit model voorkomen. Uitvoerbaar met keil- en balanskussen.

Dit model is uitgevoerd met balanskussen en zwart rundleer.