Schutte Eventingzadel

Springzadels van Schutte

Persoonlijk afgestemd op jouw wensen

Wat jouw voorkeur ook is, wij helpen je altijd aan een springzadel wat bij jou en je paard past. Kwaliteit en vakmanschap, dat kenmerkt ons en zie je terug in ieder zadel. Hieronder lees je wat een Schutte zadel dan zo bijzonder maakt:

  • Uitstekende kwaliteit materialen
  • Vakkundig gemaakt
  • Persoonlijke service
  • Eigen zadelatelier

Maak een keuze uit onze springzadels

Springzadel Riser Pro van Schutte

Riser pro

De Riser Pro is uitermate geschikt voor paarden met een hoge schoft. Verkrijgbaar in 2 uitvoeringen. Voor ruiters met lange benen en standaard lengte. In combinatie met een gedoubleerd blad een heel fijn zadel voor ruiter en paard. ( meerprijs € 495,00)
Kussen: Frans kussen

NIEUW IN HET ASSORTIMENT

eventingzadel international Schutte zadels

International Eventing

Het International Eventing zadel is smal aan de voorkant en heeft een wat bredere diepe zit voor steun en comfort. De knie- en kuitblokken zijn wat groter dan bij een gewoon springzadel. Uitgevoerd met slijtvast buffelleer en een Frans kussen. Daarmee heeft Schutte zadels een robuust en mooi zadel ontwikkeld.
Onze nieuwste uitvoering (International Eventing 2.0) is standaard van zacht rundleer gemaakt met een stiksel in contract kleur. Een mooi en gripvast springzadel. (meerprijs van €495,00)

Kussen: Standaard en Frans kussen
Springzadel voor hoge schoft

GPX springzadel

De GPX is een allround springzadel. Dit type zadel is in de basis geschikt voor paarden met een wat rechtere rug en een normale schoft. Dit model wordt standaard geleverd van mooi rundleer, maar kan ook in een gedoubleerde uitvoering gemaakt worden. Zacht en met meer grip. (meerprijs € 495,00)

Maten: 17 / 17,5 / 18 inch

Kussen:  Standaard en Frans kussen
Schutte Hudson springzadel

Hudson springzadel

 De Hudson is een bijzonder springzadel. Het kussen aan de voorkant biedt, door een unieke constructie meer schoudervrijheid. In het kniestuk zit de wrong verwerkt die verplaatsbaar is. Uitgevoerd met gedoubleerd blad, zacht en met meer grip. (meerprijs € 495,00)

Kussen:  Frans kussen

Singel voor bij het springzadel

Wij hebben de perfecte singel voor bij jouw springzadel ontwikkeld. In verschillende kleuren en lengtes beschikbaar.
Springsingel Schutte zadels

Maak jouw zadel compleet met de volgende opties

TreeClix in je zadel

maakt je Schutte zadel in breedte aanpasbaar

Treeclix is hét systeem dat van de houten boom in je zadel een verstelbare boom maakt. Je kunt je zadel aanpassen naar de juiste boomwijdte voor jouw paard!

Er bestaan 7 varianten van 5mm tot 35mm. Ideaal voor bijvoorbeeld een jong paard dat nog in de groei is. Of paarden met een hoge schoft, en andere wisselingen in postuur en conditie. Meerprijs € 275,–

TreeClix wigjes voor dressuurzadel
Play Video

Kleuren en details

maken je Schutte zadel persoonlijk

Een Schutte springzadel wordt met jou persoonlijk samengesteld. Vanuit een basisuitvoering van het zadel kun je met details voor een uniek uiterlijk zorgen.
Kies uit verschillende leersoorten en kleuren. Jouw zadel wordt dan precies zoals jij het voor ogen hebt.  
Maak hier gelijk een pasafspraak.

Schutte eventingzadel op paard

Accessoires

maken je Schutte zadel helemaal af

In onze Webshop zijn heel veel bijpassende accessoires te koop. Denk bijvoorbeeld aan een hoofdstel of singel in de juiste kleur.

Kijk voor alle door Schutte Zadels ontwikkelde producten in de Webshop.

zadel onderlegger