Zadels voor ijslandse paarden

IJslandse zadels van Schutte

Meer comfort voor jouw paard

Wij helpen je aan een IJslands zadel dat echt bij jou en je IJslander past. Want kwaliteit en vakmanschap, kenmerkend voor onze werkwijze, zie je terug in ieder zadel van Schutte. Hieronder lees je wat onze zadels dan zo bijzonder maakt.

  • Uitstekende kwaliteit
  • Vakkundig gemaakt
  • Persoonlijke service
  • Eigen zadelatelier

Maak een keuze uit onze IJslander zadels

Dressuurzadel monoblad zwart met korte kussens

Bera

De Bera Icelandic is een dressuurzadel bij uitstek. Met een diepe zit, Frans kussen en een dubbel of enkelvoudig blad. Een zeer comfortabel zadel.

Maten: 17 / 17,5 / 18 inch
Prijs: Vanaf € 3.125,00
Kussen: Frans kussen

Schutte IJslander zadel

Comfort

Het brede zitvlak van de Icelandic Comfort geeft een stabiele zit en ondersteuning in de balans. Het zadel voelt smal aan in de twist en heeft een wat hogere voorkant. Het blad van dit zadel is iets naar voren afgesteld. Het kan in een enkel of dubbel blad worden uitgevoerd.

Maten: 17 / 17,5  / 18
Prijs: Vanaf € 3.125,00
Kussen: Frans kussen

Dressuurzadel met monoblad

Change

De Icelandic Change is bedoeld als een comfortabel alternatief voor ruiters die zowel wedstrijden als ook lange ritten willen combineren. Dit IJslanderzadel biedt de ruiter meer steun in de zit, wat als zeer prettig wordt ervaren tijdens de vele gangen die het IJslandse paard kent.

Maten: 17 / 17,5 / 18 inch
Prijs: Vanaf € 3.125,00
Kussen: Frans kussen

Ijslanderzadel

Tölt

De Icelandic Tölt is ontwikkeld voor de IJslander met een korte rug. Dit IJslanderzadel zorgt ervoor dat de ruiter in alle gangen centraal in het zadel kan blijven zitten. Het Franse kussen houdt de lendenen vrij van druk.

Maten: 17 / 17,5 / 18 inch
Prijs: Vanaf 3.125,00
Kussen: Frans kussen

Singel voor bij het IJslander zadel

Wij hebben de perfecte singels voor bij jouw IJslander zadel ontwikkeld. In verschillende kleuren en (korte) lengtes beschikbaar.
pony singel

Maak jouw zadel compleet met de volgende opties

TreeClix in je zadel

maakt je Schutte zadel in breedte aanpasbaar

Treeclix is hét systeem dat van de houten boom in je zadel een verstelbare boom maakt. Je kunt je zadel aanpassen naar de juiste boomwijdte voor jouw paard!

Er bestaan 7 varianten van 5mm tot 35mm. Ideaal voor bijvoorbeeld een jong paard dat nog in de groei is. Of paarden met een hoge schoft, en andere wisselingen in postuur en conditie. Meerprijs € 275,–

TreeClix wigjes voor dressuurzadel
Play Video

Kleuren en details

maken je Schutte zadel persoonlijk

IJslandse zadels worden met jou persoonlijk samengesteld. Hierdoor krijg je een zadel dat precies is toegesneden op jou en je paard. Dit zorgt voor een unieke pasvorm en uiterlijk. Je kunt kiezen uit verschillende leersoorten en kleuren. Jouw zadel wordt dan precies zoals jij dat voor ogen hebt. Maak hier gelijk een pasafspraak.  

detail ijslander zadel

Accessoires

maken je Schutte zadel helemaal af

In onze Webshop zijn heel veel bijpassende accessoires te koop. Denk bijvoorbeeld aan een hoofdstel of singel in de juiste kleur.

Kijk voor alle door Schutte Zadels ontwikkelde producten in de Webshop.

Anatomische dressuursingel pro soft