Maatwerk dressuurzadel van Schutte

Dressuurzadels van Schutte

Persoonlijk afgestemd op jouw wensen

De goede kwaliteit van de boom, het mooie leer en de strakke afwerking is kenmerkend voor het Schutte zadel. De wolgevulde kussens zijn comfortabel en makkelijk navulbaar om het zadel in balans te kunnen leggen voor het paard en de ruiter.

Wat je voorkeur ook is, wij helpen je altijd aan een dressuurzadel wat bij jou en jouw paard past.

Maak een keuze uit onze dressuurzadels

Schutte zadels

Legend

De Legend is geschikt voor paarden die veel schoudervrijheid nodig hebben. In dit model liggen de takken van de voorboom meer naar achteren en van het lijf af. Hierdoor ontstaat er meer schoudervrijheid. Dit zadel is geschikt voor paarden met een bredere schouder- en schoftpartij. In combinatie met het Franse kussen is de Legend dan bij uitstek geschikt voor de kortere rug en volle lendenpartij. De Legend met het Balans kussen zorgt voor stabilisatie. Niet alleen de barokke paarden, van Friezen tot het Spaanse ras, maar ook de compacte warmbloedpaarden komen in aanmerking voor dit model dressuurzadel.

Maten: 17” / 17,5” / 18” / 18.5" inch
Prijs: Vanaf € 3.125,00

Kussen: Standaard, Frans en Balans kussen

Schutte zadels

Sentrix

De Sentrix is een dressuurzadel bij uitstek. Met de diepe zit is dit een zeer comfortabel zadel. Het zadel heeft een smalle taille en geeft de ruiter goed contact met het paard. De Sentrix is leverbaar met alledrie de verschillende onderkussens. Hierdoor is dit zadel geschikt voor vele type ruggen, kort, standaard en breed. De Sentrix is ook uitvoerbaar als close contact zadel. (mono blad), waardoor nog meer contact met de paardenflank word gecreëerd en de hulpen fijner doorkomen.

Maten: 17 / 17.5 / 18 / 18.5 inch

Prijs: Vanaf € 3.125,00

Kussen: Standaard, Frans en Balans kussen

Schutte zadels

Bermonde

De Bermonde is een basis dressuurzadel met een middeldiepe zit. Dit zadel is geschikt voor paarden en pony's met een kortere rug. Je kunt kiezen uit een Standaard of Frans kussen.

Maten: 16.5 / 17 / 17,5 / 18 inch
Prijs: Vanaf € 3.125,00

Kussen: Standaard en Frans kussen

Lus op blad

Basic Dressage

De Basic Dressage is een comfortabel zadel met een basis opspanning in de zitting. Het zadel voelt smal aan, ook op de wat bredere paarden. Dit model is geschikt voor ronde, brede paarden, alsmede voor de overbouwde paarden. Uitgevoerd met het Standaard kussen is dit een fijn zadel.

Maten: 17, 17,5, 18 inch
Prijs: Vanaf € 3.125,00
Kussen: Standaard kussen en frans kussen.

Schutte zadels

Upriser

De Upriser heeft als uniek kenmerk dat het geschikt is voor het paarden met een lang doorlopende, hoge schoft. Het geeft ruimte in de hoogte, maar er is ook plaats genoeg naast de schoft. Het zogenaamde knijpen van het zadel rondom de schoft wordt met dit model voorkomen.

Maten: 17 / 17,5 / 18 inch
Prijs: Vanaf € 3.125,00
Kussen: Standaard, Frans en Balans kussen

Singel voor bij het dressuurzadel

Wij hebben de perfecte singel voor bij jouw Schutte dressuurzadel ontwikkeld. In verschillende kleuren en lengtes beschikbaar via onze webshop.
Dressuursingel Schutte
dressuursingel Schutte

Maak jouw zadel compleet met de volgende opties

TreeClix in je zadel

maakt je Schutte zadel in breedte aanpasbaar

Treeclix is hét systeem dat van de houten boom in je zadel een verstelbare boom maakt. Je kunt je zadel aanpassen naar de juiste boomwijdte voor jouw paard!

Er bestaan 7 varianten van 5mm tot 35mm. Ideaal voor bijvoorbeeld een jong paard dat nog in de groei is. Of paarden met een hoge schoft, en andere wisselingen in postuur en conditie. Meerprijs € 275,–

TreeClix wigjes voor dressuurzadel
Play Video

Video over Treeclix

Een zadelkussen

geeft de ultieme balans

De wol gevulde kussens zijn comfortabel en makkelijk navulbaar om het zadel in balans te kunnen leggen voor het paard en de ruiter.

Keuzes:

  • Standaard kussen
  • Frans kussen
  • Balans kussen
Play Video

Video over zadelkussens

Kleuren en details

maken je Schutte zadel persoonlijk

Een Schutte zadel wordt met jou persoonlijk samengesteld. Hierdoor krijg je een zadel dat precies is toegesneden op jou en je paard. Dit zorgt voor een unieke pasvorm en uiterlijk. Je kunt kiezen uit verschillende leersoorten en kleuren. Jouw zadel wordt dan precies zoals jij voor ogen hebt. Maak hier gelijk een pasafspraak.

Maatwerkzadels croco leer detail

Accessoires

maken je Schutte zadel helemaal af

In onze Webshop zijn heel veel bijpassende accessoires te koop. Denk bijvoorbeeld aan een hoofdstel of singel in de juiste kleur.

Kijk voor alle door Schutte Zadels ontwikkelde producten in de Webshop.

Schutte Zadels